Първо място за младите ни огнеборци!

57113154_2066799523620489_3707849913791414272_nОтрядът „Млад огнеборец” на 44.  СУ  отново се представи блестящо на районното състезание по противопожарна подготовка в район „Подуяне”, като се класира на първо място.

Проявата се организира ежегодно от Столичното управление за пожарна безопасност и защита на населението (СУПБЗН). Отрядът ни, в който се включват ученици от VІ до Х клас, участва в състезанието под патронажа на районната служба за ПБЗН – „Подуяне”. В конкуренция с всички училища от района младите ни огнеборци, водени от преподавателя си по физическа култура и спорт Евелина Миленкова, защитиха престижа на   44. СУ със златни медали.
Движението Младежки противопожарни отряди (МПО) “Млад огнеборец” е с международен характер. Основната му цел е повишаване на физическата дееспособност на младежите и развиване на трайни практически умения и готовност за правилни действия при пожари, стихийни бедствия и аварии. С такива интересни форми със състезателен и възпитателен характер се подпомага противопожарната култура на подрастващите и се създават умения за адекватни действия, за защита и самозащита при пожари, аварии, бедствия и свързаните с тях опасности.

Гордеем се с вас, млади огнеборци!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *