Голямото литературно четене в 44.СОУ

 

New Image12През месец април по повод Седмицата на детската книга и дните на голямото литературно четете в 44.СОУ  в училището се проведоха редица мероприятия.

Инициативите стартираха с „живите приказки“ на децата от Подготвителната група. Най-малките ученици на училището разказваха и отгатваха приказки, облечени като приказни герои. За първокласниците бе организирано посещение в училищната библиотека, където се запознаха с работата на библиотекаря, научиха се как се взема книга от библиотеката и как трябва да се грижат за нея. В поредицата от инициативи се включиха и второкласниците, които изработиха свои информационни папки за любимите си детски книги. С маратон на четенето и съчинения за читателските си интереси се включиха и учениците от ІІІ и ІV клас. Представиха свои информационни папки за любими книги и герои. Като истински художници илюстрираха стихове и разкази, посветени на Цветница и Великден.

Голямото литературно четене в 44.СОУ бе организирано от Гергана Лазарова – библиотекар в училището, и класните ръководители на учениците от начален етап.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *