„IT бизнесът преподава“ в училище

img-5a5c4a706fcac5969717ae8541356dbf-vПреподавателите по графичен дизайн, информатика и информационни технологии г-жа Елена Пенчева – Колева и г-жа Мария Тасева взеха участие в среща под формата на информационен ден за представяне на националната програма „ИТ бизнесът преподава“. Събитието се проведе на 20 септември в залата на „ТехноМеджикЛенд“, „София Тех Парк“, с присъствието на министъра на образованието и науката Красимир Вълчев.

Училището ни, в което традиционно се обучават ученици с профил „Софтуерни и хардуерни науки“, ще кандидатства за участие в програмата, която предвижда изграждане на връзка с ИТ бизнеса и включва три модула. Представители на ИТ фирми ще организират семинари за учениците от 1. до 10. клас. В гимназиалната степен компютърни специалисти  ще преподават съвместно с учителите, на които са дава възможност да опреснят и надградят знанията си чрез краткосрочни стажове и участие в проекти на високотехнологични компании. Чрез програмата ще се създадат условия за партньорство между ИТ бизнеса и образователната система.

С организирането на тази среща на представителите на училищата беше дадена възможност да установят контакт с предложените фирми и да направят информиран избор при сключване на договор за партньорство на по-късен етап.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *