На добър час през новата учебна година!

1В празнична атмосфера днес за поредна година 44. СУ отвори вратите си, за да посрещне своите ученици. След дългата лятна ваканция учители и ученици с вълнение и очакване се събраха в училищния двор за тържественото откриване на 2019 – 2020 учебна година.

По православна християнска традиция празникът започна с отслужване на водосвет за здраве и благополучие. Осветено беше новото училищно знаме, направено и дарено от г-жа Антония Томайова, родител на двама ученици в 44. СУ. Началото на учебната година тържествено бе отбелязано със звуците на националния химн на Република България. Приветствие към присъстващите учители, ученици и родители поднесоха г-жа Ева Митова, кмет на район „Подуяне“, и директорът на училището г-жа Татяна Михайлова. С вълнение към публиката се обърна Методи Методиев, възпитаник на училището, а сега студент в СУ „Климент Охридски“.

Празничната програма, подготвена от преподавателите на 4. клас, включваше изпълнения на танцовия състав към училището ни „Шарено гердане“, малката певица Теа Грудева от 1.в клас, вокална група от началните класове с ръководител г-жа Кети Кръстева, първокласниците Ирина, Радомир и Едуард, демонстрации на спортистите от Централния полицейски таекуондо клуб.

Директорът на училището г-жа Михайлова връчи по традиция Ключа на знанието на един от учениците, с вълнение пристъпващи училищния праг – първокласника Денислав.

В класните стаи с радост и малко притеснение влязоха малчуганите от първи клас със своите първи учители г-жа Колева, г-жа Тенева, г-жаРангелова и г-жа Маринова. Вълнение изпитваха петокласниците с класни ръководители г-жа Върбенова, г-жа Гевгалова и г-жа Маринова, които преминават в нов, различен етап на обучението си – прогимназията. Своите първи стъпки в 44. СУ направиха и осмокласниците от новосформираните профилирани паралелки с класни ръководители г-жа Евденкова и г-жа Андреева.

Да си пожелаем здрава, ползотворна и интересна учебна година! Честит първи учебен ден и на добър час!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *