Честит първи учебен ден!

Днес, 15 септември, новата 2017 – 2018 учебна година беше тържествено открита с радостно вълнение, детски усмивки и много цветя.

За първи път учениците на 44. СУ „Неофит Бозвели“ не прекрачиха прага на своето училище, а бяха посрещнати от учителите си в двора на 199.ОУ, където ще се провеждат учебните занятия до приключването на мащабния ремонт на училищната сграда.

Дворът пред украсеното по хубава българска традиция училище беше изпълнен с развълнувани ученици, учители, гости и родители, пред които беше представена литературно-музикална програма, осъществена с талантливи деца от двете учебни заведения. Традиционно началото на учебната година бе отбелязано със звуците на националния химн на Република България и с посрещането на училищните знамена. С приветствени думи се обърнаха към всички гости директорите на двете училища г-жа Татяна Михайлова и г-н Мони Иванов. Празникът беше уважен от г-жа Ева Митова, кмет на район „Подуяне“, която поздрави присъстващите.

Директорът на училището г-жа Татяна Михайлова в словото си пожела успешна година на ученици и преподаватели и връчи Ключа на знанието на първокласниците. С трепет училищния праг прекрачиха първокласниците с класни ръководители г-жа Зорница Коритарова, г-жа Татяна Димитрова и г-жа Маринела Банковска. За първи път част от общността на 44. СУ се почувстваха и осмокласниците от новосформираните профилирани паралелки с класни ръководители г-жа Силвия Шишкова и г-жа Петя Янчева.

Нека новата учебна година да бъде начало на нови надежди, нови постижения, нови успехи в познанието. Честит празник и на добър час!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *